Eerste hulp bij stress

Vergroot je gezondheid en levensgeluk met deze eenvoudige en bewezen effectiveve techniek

Wist je dat...

...9 van de 10 mensen stress ervaart in het dagelijks leven?

...chronische stress vaak de oorzaak is van fysieke en mentale klachten?

...1,3 miljoen werknemers last hebben van burnout klachten?

...je door middel van je ademhaling direct kan omschakelen van stress naar ontspanning?

...hartcoherentietechnieken jou helpen je stress te verlagen en zelfs kan voorkomen?

...adem en hartcoherentie technieken jou helpen om emotioneel, mentaal en fysiek in balans te komen en blijven?

Wil jij de regie over je gezondheid en levensgeluk weer in eigen hand nemen?

Voel je weer energiek, vitaal en veerkrachtig en begin direct met de cursus eerste hulp bij stress. 

Ipsy pipsy lorem

Vul in tekst

ipsy lorem

Morgen minder stress strategiegesprek

Hoe zou het voor jou zijn als je...

...direct jouw stress kan verlagen?

...iedere avond energie over hebt?

...iedere nacht heerlijk slaapt?

...meer geduld hebt?

...je beter kan concentreren en helderder kan nadenken?

...je makkelijker beslissingen kan nemen?

...je emotioneel meer in balans voelt?

...ontspanning in je lichaam en leven ervaart?

...iedere dag tijd over hebt voor dingen die je wil doen?

...meer plezier en levensgeluk ervaart?

Tijdens de cursus ontdek jij dat het herstellen van jouw gezonde adempatroon en iedere dag tijd en aandacht aan jezelf schenken, bewustwording creëert. Bewustwording en zelfacceptatie zijn de eerste stappen naar verandering en ontwikkeling.

Gun jezelf dit geschenk en begin direct met de cursus eerste hulp bij stress.

Schrijf je in en begin direct!

Wat je leert

Account aanmaken

Ben je nieuw op Uit Adem? Dan vraag ik je om een wachtwoord in te stellen voor jouw unieke account. Door een account aan te maken, heb je al je cursussen mooi bij elkaar.

Liefdevol

Duidelijk

Betrokken

De cursus Adem je slank gaat volledig over wat de titel inhoud!

''Ademen in relatie tot emoties en eten. Het begint met het aanleren van een mooie adem techniek. Het BEWUST worden en vertragen, om daarna de diepte in te gaan. De diepere ademhaling èn het dieper kijken naar waarom jij ademt & eet. Vooral ook met welk gevoel en welke reacties en juist dat geeft je enorm veel inzicht. Het kan voor iedereen wenselijk zijn om daar bij stil te staan, ademen gaat zo onopgemerkt maar is zo essentieel, dat legt Elly mooi en duidelijk uit! (Ik hoop dat deze cursus er ook komt voor mensen zonder overgewicht en emotie eten het is zo waardevol) De wekelijkse oefeningen zijn geschreven, ingesproken èn ook als filmpje beschikbaar zodat je kunt gebruiken waar jij behoefte aan hebt op de manier die bij jou goed binnenkomt. Er is zelfs bonusmateriaal! Het is even heel intensief met enkele keren per dag je aandacht op de cursus/ je adem richten, dat maakt het ook echt "waard voor je geld". En kost geen uitputtende moeite omdat de lessen overzichtelijk en heel erg fijn zijn om te doen. Ook het herhalen van een hele week geeft dat je het uit jezelf kunt na een paar dagen en er de rest van je leven iets aan hebt. Daarnaast is Elly's hulp erg liefdevol en betrokken. Ze staat naast je dus je bent niet alleen.''

Icoon Liefde oranje

- Dees

Het is zo simpel als

Leer

Herstel de kwaliteit van jouw ademhaling

Oefen

Ontdek hoe jouw emoties en gevoelens jouw eetbehoeften beïnvloeden.

Geniet

Geniet zonder schuldgevoel van eten.

Dit is mijn verhaal, maar misschien is het ook wel jouw verhaal

Adem je slank - mijn verhaal

Ik had echt een haat – liefdeverhouding met eten. Ik kon erg genieten van eten maar bijna bij iedere hap die ik in mijn mond stopte voelde ik een schuldgevoel. Alsof ik niet van eten mocht genieten. Daarnaast heb ik me, zo lang ik me kan herinneren, te dik gevoeld. Als kind al, maar als ik nu foto’s uit mijn kindertijd zie zie ik helemaal geen dik kind!

Toen kwam de pubertijd en begon mijn ervaring met lijnen. In het begin lukte het wel eens maar steeds vaker lukte het niet. Ik kon mijn zwaar bevochten slanke lijn niet volhouden. Dat vond ik bijna nog frustrerender. Had ik hard gewerkt, was wat kilo’s afgevallen, voelde ik me weer trots op mijn uiterlijk maar een half of heel jaar later zat het er allemaal weer aan of woog ik nog zwaarder.

Voor mijn trouwen was ik 12 kilo afgevallen. Ik voelde me kiplekker en was ongelooflijk trots op mijn uiterlijk. Daar kreeg ik ook veel energie van maar toen werd ik zwanger en de kilo’s vlogen er weer aan. En wat was ik jaloers op de andere vrouwen van mijn zwangerschap groep, die waren lang niet zoveel aangekomen als ik en waren het binnen no time weer kwijt. Met borstvoeding geven gaat het vanzelf werd mij verteld maar bij mij natuurlijk niet.

Drie jaar later was ik weer zwanger. En ik heb genoten van mijn zwangerschappen, de bevallingen en het moederschap, maar de hormoonwisselingen zorgden steeds weer voor gewichtstoename. Diëten, cursussen en groepsbegeleiding, niets hielp echt voor de lange duur.

En hoewel ik tegen mezelf zei dat ik me erbij had neergelegd, was dat niet helemaal waar. Daarmee hield ik mijn omgeving maar vooral mijzelf behoorlijk voor de gek. De ontevredenheid over mijn lichaam en het overgewicht leek wel tot in iedere vezel van mijn lijf te zijn doorgedrongen. Nieuwe kleding kopen vond ik erg confronterend, de spiegel was niet mijn beste vriend en het schuldgevoel sluimerde altijd onder de oppervlakte.

Hoewel alle diëten, cursussen en groepsbegeleiding mij niet hielpen bij het blijvend afvallen heb ik er wel veel geleerd. Ik ontdekte dat ik een enorm minderwaardigheidsgevoel had. Een gevoel van nooit goed genoeg te zijn, niet gezien en gehoord te worden. Ik voelde een diep verdriet van binnen. Ik had dat zo goed weggestopt dat ik daar zelf niet eens bewust van was.

Ik ben eerst dat stuk van mezelf gaan onderzoeken. Met vallen en opstaan leerde ik mezelf steeds beter kennen. Laagje voor laagje pelde ik af. Ik leerde steeds beter voor mezelf te kiezen. Ik ontdekte in dat proces dat dat niet alleen beter voor mezelf is maar ook voor mijn omgeving.

Maar ondertussen had ik ook gewoon een gezin, een relatie die niet lekker liep en een fulltime baan. Na de scheiding, een verhuizing en een zware tweejarige studie naast de fulltime baan hield mijn lichaam ermee op. Plotseling zat ik met een zware burn out op de bank en kon plotseling niets meer. Helemaal onverwacht kwam dat natuurlijk niet. Ik wist al jaren dat ik te veel stress had, geen conditie, en fysiek had ik allerlei vage klachten en altijd pijn in mijn lijf.

Mijn lichaam zei mij: “Genoeg is genoeg! Nu is het tijd dat je echt gaat onderzoeken hoe jij jezelf kunt genezen.” En zo ontdekte ik de kracht van mijn ademhaling. Ik kon niet veel meer en omdat ik heel kortademig was ging ik mijn ademhaling vertragen en verdiepen. Er ging een wereld voor mij open. Er gebeurde van alles in mijn lijf. Ik voelde rust en ruimte ontstaan in mijn lichaam en in mijn hoofd. De energie ging weer stromen en ik kon me weer verbinden met mijn lichaam en gevoel.

Ik vond het magisch en wilde er meer over weten. Ik heb stapels boeken over de ademhaling gelezen en cursussen en opleidingen gevolgd. En alles wat ik leerde paste ik toe op mezelf.

Via een ademopleiding leerde ik over hartcoherentie. Wauw, alles wat ik ervaarde in mijn lijf kon zichtbaar gemaakt worden door middel van biofeedback apparatuur. Ik zag dat mijn manier van ademen en denken direct gereflecteerd wordt door mijn hartritmevariatie. Ademde ik te snel en dacht ik aan iets negatiefs vertoonde mijn hartritmevariatie een chaotisch patroon. Adem ik diep en rustig en denk ik aan iets positiefs dan verandert het chaotische hartritmevariatie in een mooi glooiend patroon. Dit is een staat van coherentie. Ik vond het bijzonder interessant dat ik door middel van mijn ademhaling en mijn manier van denken mijn hartritmevariatie kon veranderen. Dat zo iets simpels als mijn ademhaling en mijn denken zoveel invloed kan hebben. Het is eenvoudig en bewezen effectief en iedereen kan het leren.

Tijdens de hartcoherentie opleidingen tot coach en trainer ontdekte ik dat hartcoherentie ook ingezet kan worden bij het afvallen. Dat wilde ik, met mijn overgewicht en geschiedenis als emotie eter, natuurlijk meer over weten. Ik heb me door studie verdiept in hoe het werkt en de bijbehorende cursus gedaan. En het natuurlijk op mijzelf uit gaan proberen. En zo is de cursus Adem je Slank ontstaan.

Ik ontdekte dat als ik op een gezonde en blijvende manier gewicht wil verliezen het belangrijk is om eerst de balans in mijn lichaam te herstellen. Hoewel ik me er niet echt bewust van was, stond mijn lichaam ook nog steeds in de vecht of vlucht modus. In die staat van zijn is afvallen helemaal niet belangrijk. Als jij te kampen hebt met een gewichtsbeheersing probleem is de kans groot dat ook jouw lichaam chronische stress ervaart. Het gevaar van chronische stress is dat het zo langzaam je leven inkomt dat je je er vaak helemaal niet bewust van bent.

Het tweede dat ik ontdekte was dat ik de relatie met mezelf moest onderzoeken en herstellen. Ik ontdekte dat ik belangrijk ben en dat ik volledig van mezelf mag houden, om wie ik ben en om hoe ik eruit zie. Ik ben belangrijk, net als jij! Jij bent belangrijk! Niet belangrijker dan een ander maar nét zo belangrijk als een ander. Dus waarom zou je jezelf altijd op de laatste plaats zetten? Denk maar aan de instructie die je krijgt in het vliegtuig: Als er iets gebeurt onderweg, zet eerst het zuurstofmasker bij jezelf op voordat je iemand anders helpt, ook als de ander je kind is. Je kunt pas echt iets voor een ander betekenen als je goed voor jezelf zorgt. Ik leerde mezelf steeds meer op nummer één te zetten, gewoon omdat ik dat waard ben.

Pas als laatste onderzocht ik mijn relatie met eten. Ik leerde de signalen van mijn lichaam weer te herkennen. Ik leerde te luisteren naar mijn lichaam. Ik ontdekte waarom ik at, wanneer ik at en hoe ik at. Langzaamaan ervaarde ik dat ik mijn lichaam wilde voeden in plaats van vullen. Ik kreeg trek in gezond eten. Ik heb geen zin meer in die snelle kant en klaar maaltijd. Als ik weet dat ik weinig tijd heb dan zorg ik dat ik een goed gevulde maaltijdsoep klaar heb staan. Ik vind het weer leuk om voedzame en gezonde maaltijden klaar te maken en recepten uit te proberen. Ik geniet weer zonder schuldgevoel van een gebakje maar ik kan ook heel makkelijk nee zeggen omdat ik er op dat moment geen zin in heb. En ik voel me fantastisch. Energiek en stralend. Ik ben weer blij met de persoon die ik in de spiegel zie.

Adem je Slank is geen quick fix. Je moet echt iedere dag tijd en aandacht aan jezelf schenken en de oefeningen doen. Ze zijn eenvoudig. Ik kon het dus jij kan het ook!

Een weegschaal heb je niet nodig. Die werkt alleen maar confronterend en demotiverend. Ik heb niet eens en weegschaal in huis. Ik heb begin januari, toen ik begon met het schrijven van de cursus en het uitvoeren van de oefeningen met een stukje lint mijn buikomvang gemeten. (Gebruik ook geen centimeter! Ook dat is zo confronterend.) Nu is het begin oktober. Ergens in juni of juli heb ik met het lint gemeten en nu nog een keer. Ik ben nu, dat heb ik wel even opgemeten, 16 centimeter in buikomvang verminderd! En wat nog veel belangrijker is dat ik me fantastisch voel en dat dit afvallen gewoon doorgaat totdat ik mijn ideale gewicht heb bereikt. En dan bedoel ik het ideale gewicht voor mijn lichaam. Op een gegeven moment zal mijn gewicht zich stabiliseren op een gewicht dat precies goed is voor mij en mijn gezonde manier van leven.

Adem je Slank gaat over het herstellen van de balans in je lichaam en over het herstellen van de relatie met je lichaam en met eten waardoor je de signalen van je lichaam weer juist kunt interpreteren en waardoor je gezonde keuzes gaat maken. Je gaat onderzoeken welke manier van leefstijl bij jou past. Adem je Slank heeft als resultaat dat je weer helemaal tevreden bent met wie je bent en hoe je eruit ziet!

Lieve jij, je hebt waarschijnlijk al talloze keren, en op even zoveel verschillende manieren proberen af te vallen. Je hebt misschien niet veel vertrouwen meer in weer een nieuwe aanpak. Dat kan ik me helemaal voorstellen. En hoe kan jouw ademhaling jou nu helpen bij dit langdurende en misschien wel allesoverheersende gewichtsprobleem? Daar kom je alleen maar achter als je het probeert en die keuze moet jij maken. Ik kan je alleen vertellen hoe ik het heb ervaren en wat ik heb geleerd.

Adem je Slank is géén dieet. Diëten werken namelijk niet. Ze zijn gemaakt voor de gemiddelde mens en jij bent niet gemiddeld! JIJ BENT UNIEK! En je kunt je er geen buil aan vallen. Als jij de oefeningen en opdrachten iedere dag uitvoert en de problemen waar jij tegenaan loopt met mij bespreekbaar maakt en dan geen resultaat behaald dan krijg je je geld terug. Dus gun jezelf dit geschenk en Adem je Slank.

Bereik je optimale gewicht

Adem je slank is...

NIET voor mensen die

Als jij een van deze mensen bent dan is Adem je Slank niets voor jou. Wees lief voor jezelf en bespaar jezelf dan een teleurstelling, die heb je waarschijnlijk al genoeg gehad. Zoek iemand die jouw op een andere manier kan helpen.

IDEAAL voor jou als

Herken jij je hier in? Dan is Adem je Slank een ideale manier voor jou om te leren hoe je weer helemaal tevreden te kunnen zijn met wie je bent én hoe je eruit ziet.

Gun jezelf dit geschenk en Adem je Slank

Gun jezelf dit geschenk en boek hier je gratis intakegesprek

Na het invullen van je naam en email stuur ik je een berichtje. Liefs, Elly