Krijg controle over jouw stress​

5/5 beoordeling
5/5
''Elly neemt je mee in je menselijke zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn.''
Maureen
Coach

In drie stappen naar minder stress

1. Intakegesprek

We bespreken wat je wilt bereiken en hoe je dit kan bereiken.

2. Coaching sessies

Jouw persoonlijke doelen zijn het uitgangspunt van de coaching. Je leert wetenschappelijk onderbouwde en bewezen adem -en hartcoherentie technieken.

3. Geniet

Geniet weer van een gebalanseerd leven en ben mentaal en emotioneel in topconditie.

Verlaag je stressniveau en vind je balans

Leer om te schakelen van stress naar ontspanning

Verander je gevoel van stress en frustratie naar een gevoel van balans, waardering en compassie.

Je gaat tijdens de coaching aan de slag met hartcoherentie. Een onrustig hartritme, bijvoorbeeld door spanning of stress, stuurt de boodschap naar je brein dat je van slag bent. Vervolgens krijgt je lichaam dat signaal en voel je je gespannen, gestresst of slaap je slecht. Hartcoherentie is het beïnvloeden van het signaal dat het hart naar je brein stuurt. Daarmee verander je je gevoel en gedachten.

Ervaar de voordelen

Leer je hartritme te veranderen van een chaotisch patroon naar een coherent patroon.

Coherent

Incoherente

Veerkrachtig

Gestresst

Vrolijk en blij

Angstig

Energiek

Vermoeid

Proactief

Reactief

Geduldig

Ongeduld

Uitgerust

Slecht slapen

Jan foto voor Testimonial

Het werkt gewoon!

”Ik ben me bewust geworden van mijn gevoelens en gedachten en hoe ze mijn reacties en gedrag beïnvloeden. Ik heb eenvoudige technieken geleerd en pas die iedere dag toe.

Het werkt gewoon! Ik voel me veel rustiger en reageer hierdoor veel meer ontspannen op mensen en gebeurtenissen in mijn leven. Ik kan het iedereen aanraden, zeker mensen met een drukke baan, veel stress of burn-outklachten.”

5/5
5/5

Jan

Maureen foto voor testimonial

Een bijzonder en rijk traject

”Ik werd elke sessie opnieuw geïnspireerd om het beste uit mezelf te halen en het traject heeft me inzichten gegeven voor nu en in de toekomst. Elly geeft je de ruimte meer in contact met jezelf te komen. Een bijzonder, persoonlijk en rijk traject waardoor ik bewuster naar mezelf ben gaan kijken.

Ik kan nu anders naar problemen of beklemmende situaties kijken en ermee omgaan.”

5/5
5/5

Maureen

Anoushka foto voor testimonial

Ik heb zoveel nieuws ontdekt

”Altijd ben ik druk en ik voel me daar meestal goed bij. Maar door die contante drukte, kan een negatief gevoel me echt overvallen en me dan direct uit het veld slaan.

Door Elly heb ik leren voelen dat ik ook daar invloed op kan hebben. Door de oefeningen heb ik ervaren dat ik me beter kan voelen door, al is het maar heel kort, de tijd te nemen om te ademen vanuit mijn hart.

5/5
5/5

Anoushka

Veelgestelde vragen

Hartcoherentie is een optimale staat van zijn. Het is een natuurlijke manier om je stressniveau te verminderen en je emoties en gevoelens te beïnvloeden. Het maakt gebruik van eenvoudige en bewezen effectieve adem- en hartcoherentie technieken. De mate van coherentie kan zichtbaar gemaakt worden door middel van biofeedback apparatuur.

Vergroting van je hartcoherentie zorgt ervoor dat je stressniveau verlaagt en je zelfregulerend vermogen vergroot. Dat wil zeggen dat je je emoties en gevoelens kunt beïnvloeden en daarmee je gedachten en gedrag.

Hartcoherentie is voor iedereen geschikt. De oefeningen zijn eenvoudig en altijd toepasbaar.

De adem- en hartcoherentie oefeningen vergroten je zelfbewustzijn. Je ontdekt hoe jij op spannende en stressvolle situaties reageert en hoe je jouw reactie door de eenvoudige oefeningen kunt veranderen.

Je ademhaling gaat vanzelf maar het is het ook enige onderdeel van het autonome zenuwstelsel dat je bewust kunt veranderen, dat is niet voor niets. Door middel van je bewuste ademhaling kun indirect alle andere systemen beïnvloeden. Hoe meer systemen er samenwerken hoe hoger de coherentie.

Jouw persoonlijke doelen zijn het uitgangspunt van de coaching. Het programma omvat 7 coachsessies waarin je wetenschappelijk onderbouwde en bewezen HeartMath technieken leert.

Die technieken zijn zeer effectief, eenvoudig en snel te leren. Je oefent uitgebreid met de emWave® of Inner BalanceTM biofeedback apparatuur. Je krijgt inzicht in de invloed van stress op jouw emoties, gedachten en prestaties. Je wordt je bewuster van jouw eigen stresspatronen en hoe je daar invloed op uit kunt oefenen.

Ja, individuele coaching kan online. Stuur mij een berichtje om de mogelijkheden te bespreken.

Het hart en het brein communiceren met elkaar. 80% van je interne communicatie gaat van je hart naar je brein. Samen communiceren ze naar de rest van ons lichaam.

Een onrustig hartritme, bijvoorbeeld door spanning of stress, stuurt de boodschap naar je brein dat je van slag bent. Vervolgens krijgt je lichaam dat signaal en voel je je gespannen, gestresst of slaap je slecht.

Onderzoek met 11,500 mensen heeft aangetoond dat het mentaal en emotioneel welzijn verbetert na het 6 tot 9 weken gebruiken van Hartcoherentie training van HeartMath.

+ 24% focus
+ 30% slaap
+ 38% rust
– 46% angst
– 48% vermoeidheid
– 56% depressiviteit

Je gemiddelde hartslag is, zoals de naam al zegt een gemiddelde. Een gemiddelde hartslag van zestig slagen per minuut wil niet zeggen dat je hart iedere seconde één keer slaat. De afstand tussen de verschillende hartslagen varieert. Dit noemen we de hartritmevariatie. Een gezond hart kan zo goed inspelen op de behoeften van het lichaam. Het hart slaat soms wat sneller en het andere moment weer wat trager.

Je Hartritmevariatie reflecteert je innerlijke staat. Voel je je angstig of gestrest dan is je hartritmevariatie chaotisch. Voel je je veilig en ontspannen dan in je hartritmevariatie meer coherent.

Door middel van je bewuste ademhaling kan je je hartritmevariatie ten positieve beïnvloeden. De inademing is de activatie van je lichaam en gaat je hart steeds iets sneller slaan. De uitademing is de ontspanning van je lichaam en gaat je hart steeds iets langzamer slaan. Als het versnellen en vertragen van je hartritme samenvalt met een rustige en diepe in- en de uitademing wordt je coherent. Zo kun je door middel van je bewuste ademhaling het signaal dat je hart naar je brein stuurt beïnvloeden en daarmee beïnvloed je de mate van samenwerking tussen verschillende delen van je brein.

  • Gevolgen van stress, herken stresssignalen, leer simpel nieuwe technieken, breng jezelf mentaal en emotioneel in topconditie.
  • Wat de gevolgen van stress op je lichaam en prestaties zijn en wat je daar aan kan doen.
  • Je stresssignalen herkennen en hoe je jezelf reset na een stressmoment.
  • Eenvoudige technieken waarmee je stressvolle situaties, groot en klein, beter kunt hanteren.
  • Hoe je jezelf mentaal en emotioneel in topconditie brengt.

Krijg controle over jouw stress​

5/5 beoordeling
5/5
''Het werkt gewoon! Ik voel me veel rustiger en reageer hierdoor veel meer ontspannen op mensen en gebeurtenissen in mijn leven.''
Jan
Intakegesprek
Individuele hartcoherentie coaching

Vul de onderstaande velden in en ik stuur je een bericht om een gesprek in te plannen.

Liefs, Elly