Veerkrachtig zijn

Deel dit artikel via:

Elly van der Laan

Elly van der Laan

Elly is de oprichter van Uit Adem

Lang, heel lang geleden vroeg de oceaan aan de Ganges: “Ganges, hoe komt het toch dat je in de regentijd zoveel enorme boomstammen met je meevoert en in mij uitstort? en eigenlijk helemaal geen gras, rietstengels en rietpluimen? Zijn die soms te min voor je omdat ze zo zwak zijn en weinig weerstand bieden?”

“Ach lieve oceaan, daar is een eenvoudige verklaring voor. Het gras, de rietstengels en rietpluimen buigen en bewegen altijd met mijn water mee. Hoe groot ik de golven ook maak zijn kennen het juiste gedrag voor het juiste moment. Ze zijn niet star of stijf. Als de kracht van het water en de storm weer voorbij is geraasd, staan ze weer mooi en
stevig rechtop.

Maar de bomen hebben het zwaar door hun starre trots, ze willen weerstand bieden en blijven onbeweeglijk staan. Ze buigen niet net zoals het gras en de rietstengels en daarom breken ze of vallen ze om hoewel ze veel groter en machtiger zijn dan de rietstengels.”

Stress en tegenslag hoort nu eenmaal bij het leven. Daar heb je geen controle over. Waar je wel controle over hebt is hoe jij reageert op die stress en tegenslag. Als je leert stevig te staan en veerkrachtig te zijn, ken je het juiste gedrag voor het juiste moment en kun je meebewegen op de stroming van het leven. Net als het gras en de rietstengels.

Met het veerkracht programma van HeartMath maak je kennis met hartcoherentie. Je leert de bewezen en effectieve ademtechnieken om je stress en emoties te reguleren en de capaciteit van je brein optimaal te benutten. De ademtechnieken zijn eenvoudig en overal toepasbaar. Word vitaal en veerkrachtig door middel van je ademhaling.

Ik nodig je uit om te onderzoeken wat jouw ademhaling voor jou kan betekenen en hoe jij meer uit jouw leven kunt halen. Duik het internet eens op en probeer eens een ademhalingsoefening. Onderzoek wat er bij jou past en ervaar wat jouw ademhaling voor jou kan doen.

Ik wens je een vitaal en veerkrachtig leven.

Icoon Liefde oranje

Liefs, Elly

Deel dit artikel via:

Meer artikelen

Van dieptepunt tot veerkracht

Ha lieve jij, Het was zomer 2015 dat ik de bodem van mijn dal bereikte. Ik was gescheiden, werkte fulltime en had net een tweejarige

Afb 1 - Wat is hartcoherentie

Wat is hartcoherentie?

In dit artikel geef ik je een korte uitleg over hartcoherentie. Je leert wat hartcoherentie is, hoe stress jouw coherentie beïnvloed én hoe je jouw

Gratis: Snel stress verlagen

Leer direct over te schakelen van stress naar ontspanning.

Stress heeft invloed op je ademhaling. Stress zorgt ervoor dat je sneller en oppervlakkiger gaat ademen. Met de drie eenvoudige oefeningen van deze cursus kun je direct overschakelen van stress naar ontspanning.