Wij zijn uniek

Deel dit artikel via:

Elly van der Laan

Elly van der Laan

Elly is de oprichter van Uit Adem

Wij zijn unieke, prachtige, fijngevoelige wezens met een super functionerend lichaam. Alle systemen in ons lichaam zijn perfect op elkaar afgestemd en werken fantastisch samen. Er is niet alleen communicatie en samenwerking in en tussen iedere cel van ons lichaam maar ook met de ander en onze omgeving.

De wereld om ons heen vormt samen met ons een inclusieve samenleving. In die inclusieve, samenwerkende samenleving kan ieder onderdeel zich ontwikkelen en floreren en zijn pracht en praal aan de wereld tonen.

Ook ieder van ons kan floreren en stralen. Ieder van ons kan energiek, gezond en gelukkig zijn. De manier waarop is eigenlijk heel eenvoudig. Door het beïnvloeden van de fysiologie kun je de biochemische processen in je lichaam beïnvloeden. Deze processen sturen als het ware je lichaam aan.

Je kunt je fysiologie onder andere beïnvloeden door gezonde voeding te eten, iedere dag te bewegen, door yoga te beoefenen of dagelijks te mediteren. De meest eenvoudige en krachtigste manier echter is via de ademhaling. Het is niet voor niets dat dit het enige onderdeel van het autonomisch zenuwstelsel dat we bewust kunnen beïnvloeden.

Onderzoeken wijzen uit dat bepaalde ademtechnieken sneller en dieper op de hersenen inwerken dan meditatie, zelfs vergeleken met ervaren meditatie-experts. Met ademtechnieken kun je snel en eenvoudig je hele gezondheid, fysiek, mentaal en spiritueel een enorme boost geven.

Als het zo eenvoudig is om je gezondheid door middel van ademtechnieken te verbeteren, en iedereen het kan leren waarom is het dan zo moeilijk om het te implementeren in ons dagelijks leven? Dat komt omdat we zijn gewend om oplossingen voor onze problemen buiten onszelf te zoeken.

Ons brein is geprogrammeerd om ons veilig te houden. Een verandering in onze staat van zijn is onbekend dus in basis onveilig. Daarnaast werkt ons brein werkt graag zo effectief mogelijk want dat kost het minste energie. Het is energie technische beter om de geautomatiseerde programma’s van ons onderbewust af te draaien dan om iets nieuws te leren.

We zijn het als het ware afgeleerd om te voelen en te luisteren naar de signalen van ons lichaam. Op het moment dat jij gaat ervaren wat ademoefeningen met je kunnen doen, en daar vol verwondering en nieuwsgierigheid naar kunt kijken, gaat er een wereld voor je open en ga je stralen. Dan wil en kun je er geen genoeg meer van krijgen. Wim Hof, alias The Iceman, heeft dat mooi verwoord in zijn uitspraak: “Getting High on your own supply”. Als je dat punt hebt bereikt dan weet je dat je vanaf nu het leiderschap over je leven en je gezondheid in je eigen hand hebt. Hoe mooi is dat?

Lieve jij, wat kan jij doen om jouw gezondheid en levensgeluk in eigen hand te nemen? Open je ogen en je hart, duik het internet in en ga met een open mind op zoek naar de manier die bij jou past om jouw eigen fysiologische processen te beïnvloeden om zo de beste versie van jezelf te kunnen zijn. Ik wens je ongelooflijk veel plezier bij jouw ontdekkingstocht.

Icoon Liefde oranje

Liefs, Elly

Deel dit artikel via:

Meer artikelen

Van dieptepunt tot veerkracht

Ha lieve jij, Het was zomer 2015 dat ik de bodem van mijn dal bereikte. Ik was gescheiden, werkte fulltime en had net een tweejarige

Afb 1 - Wat is hartcoherentie

Wat is hartcoherentie?

In dit artikel geef ik je een korte uitleg over hartcoherentie. Je leert wat hartcoherentie is, hoe stress jouw coherentie beïnvloed én hoe je jouw

Gratis: Snel stress verlagen

Leer direct over te schakelen van stress naar ontspanning.

Stress heeft invloed op je ademhaling. Stress zorgt ervoor dat je sneller en oppervlakkiger gaat ademen. Met de drie eenvoudige oefeningen van deze cursus kun je direct overschakelen van stress naar ontspanning.