Krijg controle over jouw stress

Gebruik je hart, je ademhaling en hartcoherentie.

De hart-brein verbinding

Het hart en het brein communiceren met elkaar. 80% van je interne communicatie gaat van je hart naar je brein. Samen communiceren ze naar de rest van ons lichaam.

Een onrustig hartritme, bijvoorbeeld door spanning of stress, stuurt de boodschap naar je brein dat je van slag bent. Vervolgens krijgt je lichaam dat signaal en voel je je gespannen, gestresst of slaap je slecht.

Hartcoherentie hart brein
Hartcoherentie gevoelens en emoties

Hartcoherentie

Hartcoherentie is het beïnvloeden van het signaal dat het hart naar je brein stuurt. Daarmee verander je je gevoel en gedachten.

Wanneer je hart en brein samenwerken ben je coherent. Dit kun je doen door iets langzamer en dieper in te ademen dan je gewend bent, je aandacht naar je hartgebied te brengen en een positief gevoel op te roepen

Voordelen hartcoherentie

Onderzoek met 11,500 mensen heeft aangetoond dat het mentaal en emotioneel welzijn verbetert na het 6 tot 9 weken gebruiken van Hartcoherentie training van HeartMath.

+24% Focus

+30% Slaap

+38% Rust

- 46% Angst

- 48% Vermoeidheid

- 56% Depressiviteit

Verander je hartritme

Het hartritme is de beste reflectie van je innerlijkse staat. Door met je ademhaling je hartritme te beinvloeden, kan je je gevoel van stress en frustratie veranderen naar een gevoel van balans, waardering en compassie.

Frustratie vs. waardering

Het resultaat

Ik heb Elly leren kennen als een fijne en warme persoonlijkheid. Ze is een goede en fanatieke yogaleraar en een belangstellende en begripvolle coach. Ze nam mij serieus waardoor ik mij kon openstellen voor haar brede kennis en groot oplossend vermogen. Ik ben me bewust geworden van mijn gevoelens en gedachten en hoe ze mijn reacties en gedrag beïnvloeden. Ik heb eenvoudige technieken geleerd en pas die iedere dag toe.

Het werkt gewoon! Ik voel me veel rustiger en reageer hierdoor veel meer ontspannen op mensen en gebeurtenissen in mijn leven. Ik kan het iedereen aanraden, zeker mensen met een drukke baan, veel stress of burn-outklachten. Hartelijke groet, Jan

Jan foto voor Testimonial
Jan

Iedereen kan ‘gratis’ vanuit z’n hart gaan leven, maar wie enthousiast wil oefenen heeft veel aan de apparatuur van HeartMath, ook interessant voor op het werk.

Inez van Oort

Oprichter en voormalig hoofdredactrice Happinez

Drukte, stress en daardoor te weinig tijd is de dagelijkse praktijk voor zorgverleners. De HeartMath methode helpt je om rust en passie terug te brengen in je werk. Simpel, effectief en oplossingsgericht.

Prof. Dr. Jaap van den Heuvel

Voorzitter Raad van Bestuur, Rode Kruis ziekenhuis, Beverwijk

Ook de NL politie gebruikt hartcoherentie

Video afspelen

Coaching

Neem de leiding over je emoties en gevoelens, verlaag je stressniveau en vind je balans.

Observeer je hartritme en gebruik de wetenschappelijk onderbouwde techniek om jezelf naar een hogere staat van coherentie te leiden.

Gebruik de biofeedback apparatuur ter ondersteuning van de oefeningen en leer de bewezen technieken om zo toegang te krijgen tot de intuïtie van je hart.

Voordelen

Jouw persoonlijke doelen zijn het uitgangspunt van de coaching. Het programma omvat 7 coachsessies waarin je wetenschappelijk onderbouwde en bewezen HeartMath technieken leert.

Icoon Liefde oranje

Meer geluk

Meer plezier en geluk in je leven. Meer energie en een betere gezondheid.

Icoon ontspan oranje

Minder stress

Minder stress en meer innerlijke rust. Verbeter jouw balans tussen werk en prive

Icoon Mindset

Meer focus

Meer helderheid van geest, vergroting van de concentratie en beter strategisch kunnen denken.

Icoon Meditatie oranje

Zelfvertrouwen

Emotioneel in evenwicht en meer zelfvertrouwen. Je krijgt meer waardering voor anderen en je werk.

Wat leer ik

Gevolgen van stress, herken stresssignalen, leer simpel nieuwe technieken, breng jezelf mentaal en emotioneel in topconditie.

Wat de gevolgen van stress op je lichaam en prestaties zijn en wat je daar aan kan doen.

Je stresssignalen herkennen en hoe je jezelf reset na een stressmoment.

Eenvoudige technieken waarmee je stressvolle situaties, groot en klein, beter kunt hanteren.

Hoe je jezelf mentaal en emotioneel in topconditie brengt.

7 coaching sessies

Jouw persoonlijke doelen zijn het uitgangspunt van de coaching. Het programma omvat 7 coachsessies waarin je wetenschappelijk onderbouwde en bewezen HeartMath technieken leert.

Die technieken zijn zeer effectief, eenvoudig en snel te leren. Je oefent uitgebreid met de emWave® of Inner BalanceTM biofeedback apparatuur. Je krijgt inzicht in de invloed van stress op jouw emoties, gedachten en prestaties. Je wordt je bewuster van jouw eigen stresspatronen en hoe je daar invloed op uit kunt oefenen.

Zakelijke klanten

Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden van hartcoherentie coaching te ontdekken.

Prive klanten

De hartcoherentie is ook beschikbaar voor particulieren. Stuur een bericht voor meer informatie.

Maak nu een gratis afspraak