Hartcoherentie / Droom jij van? Homepage

Een, twee, zes... weg is je stress!

5/5 beoordeling
5/5
''Elly neemt je mee in je menselijke zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn.''
Maureen
Coach

In drie stappen naar minder stress

1. Intakegesprek

We bespreken wat je wilt bereiken en hoe je dit kan bereiken.

2. Coaching sessies

Jouw persoonlijke doelen zijn het uitgangspunt van de coaching. Je leert wetenschappelijk onderbouwde en bewezen adem -en hartcoherentie technieken.

3. Geniet

Geniet weer van een gebalanseerd leven en ben mentaal en emotioneel in topconditie.

Verlaag je stressniveau en vind je balans

Leer om te schakelen van stress naar ontspanning

Verander je gevoel van stress en frustratie naar een gevoel van balans, waardering en compassie.

Je gaat tijdens de coaching aan de slag met hartcoherentie. Een onrustig hartritme, bijvoorbeeld door spanning of stress, stuurt de boodschap naar je brein dat je van slag bent. Vervolgens krijgt je lichaam dat signaal en voel je je gespannen, gestresst of slaap je slecht. Hartcoherentie is het beïnvloeden van het signaal dat het hart naar je brein stuurt. Daarmee verander je je gevoel en gedachten.

Ervaar de voordelen

Leer je hartritme te veranderen van een chaotisch patroon naar een coherent patroon.

Coherent

Incoherente

Veerkrachtig

Gestresst

Vrolijk en blij

Angstig

Energiek

Vermoeid

Proactief

Reactief

Geduldig

Ongeduld

Uitgerust

Slecht slapen

Jan foto voor Testimonial

Het werkt gewoon!

”Ik ben me bewust geworden van mijn gevoelens en gedachten en hoe ze mijn reacties en gedrag beïnvloeden. Ik heb eenvoudige technieken geleerd en pas die iedere dag toe.

Het werkt gewoon! Ik voel me veel rustiger en reageer hierdoor veel meer ontspannen op mensen en gebeurtenissen in mijn leven. Ik kan het iedereen aanraden, zeker mensen met een drukke baan, veel stress of burn-outklachten.”

5/5
5/5

Jan

Maureen foto voor testimonial

Een bijzonder en rijk traject

”Ik werd elke sessie opnieuw geïnspireerd om het beste uit mezelf te halen en het traject heeft me inzichten gegeven voor nu en in de toekomst. Elly geeft je de ruimte meer in contact met jezelf te komen. Een bijzonder, persoonlijk en rijk traject waardoor ik bewuster naar mezelf ben gaan kijken.

Ik kan nu anders naar problemen of beklemmende situaties kijken en ermee omgaan.”

5/5
5/5

Maureen

Anoushka foto voor testimonial

Ik heb zoveel nieuws ontdekt

”Altijd ben ik druk en ik voel me daar meestal goed bij. Maar door die contante drukte, kan een negatief gevoel me echt overvallen en me dan direct uit het veld slaan.

Door Elly heb ik leren voelen dat ik ook daar invloed op kan hebben. Door de oefeningen heb ik ervaren dat ik me beter kan voelen door, al is het maar heel kort, de tijd te nemen om te ademen vanuit mijn hart.

5/5
5/5

Anoushka

Van dieptepunt tot veerkracht

Mijn reis van genezing, kracht en zelfbewustzijn

Het was zomer 2015 dat ik de bodem van mijn dal bereikte.

Ik was gescheiden, werkte fulltime en had net een tweejarige master succesvol afgerond.

Ik was trots op mezelf en vooral op mijn leerlingen voor de mooie ontwikkeling die we samen hadden doorgemaakt en de resultaten die we hadden behaald. Ik leefde in een roes van geluk. Maar mijn blijdschap was van korte duur en werd niet door mijn directie en collega’s gedeeld.

Er gebeurde een aantal hele nare dingen op school en ik ging finaal onderuit. Het ene moment werkte en leerde ik op universitair niveau en het volgende moment kon ik niets meer.

Ik kon geen zin foutloos schrijven en geen som meer uitrekenen terwijl ik net een tweejarige master op universitair niveau zeer goed had afgerond!

Ik was dood- en doodmoe. Had een gatenkaas van watten in mijn hoofd wat ervoor zorgde dat ik hele domme dingen deed. Ik liet de ketel droogkoken omdat ik vergeten was dat ik theewater had opgezet. Ik stond verschillende keren langs de kant van de weg omdat ik vergeten was om te tanken.

Het was zelfs zo erg dat ik op een gegeven moment onderaan de trap stond en ik niet meer wist hoe ik naar boven moest lopen! Ik stond daar en dacht: ‘Ik weet dat ik het kan, maar hoe doe ik het ook al weer???’

Ik moest bedenken dat ik eerst mijn ene voet op een tree moest zetten en dan vervolgens mijn andere voet op de andere tree. Het was gewoonweg bizar!

Ik had altijd pijn in mijn lijf en last van allerlei vage lichamelijke klachten. Ik was zo kortademig dat ik geen zin kon uitspreken zonder naar adem te happen.

Als iemand maar naar mij keek barstte ik in tranen uit. Ik kon me totaal niet meer concentreren en een stuk tekst kon ik woordelijk wel lezen maar de tekst begrijpen dat lukte me niet meer.

Ik was fysiek, mentaal en emotioneel helemaal opgebrand. Ik had al heel lang last van allerlei vage lichamelijke klachten en een pijnlijk lijf had ik ook al zo veel jaar. Ik wist niet beter meer. Ik had voor mezelf een nieuw normaal gecreëerd.

Ik was de connectie met mijn lichaam volledig kwijt en leefde alleen nog maar in mijn hoofd. Alle signalen die ik al zo lang kreeg heb ik volledig genegeerd. Ik moest wel.

Althans dat dacht en vond ik toen. Totdat mijn lichaam mij vertelde: “Tot hier en niet verder!!!” Ik kon ook letterlijk niets meer…Rock Bottom.

Omdat ik zo kortademig was en verder toch niets kon heb ik urenlang op bed gelegen om mijn ademhaling te vertragen. Er gebeurde van alles in mijn lichaam en dat voelde zo goed!

Ik werd nieuwsgierig en ging spelen met verschillende ademhalingstechnieken. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open.
De energie ging weer stromen. Ik kon me weer verbinden met mijn lichaam. Ik voelde het weer tot leven komen. Ik vond het zo bijzonder. Ik kon wel huilen van blijdschap.

In het begin was het niet makkelijk. Ik kon mijn gedachten er niet bij houden dus ik ben mijn ademhaling gaan tellen. Tellen gaf me houvast anders vergat ik dat ik met een ademoefening bezig was.

Maar het was ook een grote valkuil voor mij waar ik met mijn hele lijf ingevallen ben. Later moest ik namelijk het tellen weer af leren. En dat vond ik zo moeilijk.

Het tellen gaf me een gevoel van controle. Daar had ik blijkbaar heel veel behoefte aan. Ik vond het doodeng om het tellen los te laten omdat ik daarmee voor mijn gevoel ook de controle uit handen gaf.

Maar het tellen zorgde er voor dat ik weer met mijn hoofd bezig was en me veel minder kon verbinden met mijn lijf. Als ik echt wilde helen dan moest ik me weer verbinden met mijn lijf.

Ik vond het zo fascinerend wat ik door het doen van allerlei verschillende ademtechnieken allemaal ervaarde dat ik alles wat er over de ademhaling te weten was wilde leren.

Ik ben me gaan verdiepen in de kracht van de ademhaling. Steeds verder en dieper. Boeken lezen, cursussen en opleidingen volgen.
Ik leerde dat een natuurlijke gezonde ademhaling de basis is van een gezond en gelukkig leven. Het is zo simpel. Iedereen ademt, het gaat vanzelf.

Helaas heb ik aan den lijve ondervonden dat het niet vanzelf goed gaat. De tijd waarin wij leven waarin er vierentwintig uur per dag aan ons getrokken wordt, zorgde er bij mij voor dat mijn natuurlijke ademhaling werd verstoord en vervangen door een veel te snelle en oppervlakkige ademhaling met als gevolg een groot scala aan fysieke, mentale en emotionele klachten.

Ik had klachten in mijn hele lijf. Van het puntje van het topje van mijn hoofd tot aan het puntje van mijn teen.

Ik wens jou niet de diepe dalen waar ik doorheen gegaan ben. Het was een moeilijke maar tegelijkertijd een ongelooflijk mooie en leerzame weg. Emotioneel, mentaal en fysiek zat ik er totaal doorheen maar mijn geest was niet gebroken.

Ik ben zo dankbaar voor de lessen die ik heb geleerd en de veerkracht die het me heeft gebracht. Ik geniet van mijn leven.

Ik voel me sterk en vol zelfvertrouwen. Ik slaap goed en wordt weer energiek wakker. Ik leef iedere dag de mooiste dag van mijn leven.
Nu is het mijn missie om jou de tools te leren die jouw veerkracht vergroten.

Stressvolle situaties heb je horen ne eenmaal bij het leven daar heb jij geen invloed op. Hoe jij op die stressvolle situaties reageert, daarop echter kan jij de volledige controle hebben.

Jij hoeft niet door dat diepe dal. Neem de regie over jouw gezondheid en levensgeluk weer in eigen hand. Leer hoe jij nu op stressvolle situaties reageert, hoe eenvoudig je je reactie kunt veranderen en herstel je eigenwaarde, zelfvertrouwen en levensgeluk.

Leer jezelf op nummer één te zetten. Je bent het waard!
De ademhaling en hartcoherentietechnieken zijn eenvoudig en bewezen effectief. Iedereen kan het. Ik kon het dus jij kan het ook!

Mijn naam is Elly en ik ben oprichter van Uit Adem, een platform waarop ik jou begeleid van stress naar ontspanning door eenvoudige en bewezen effectieve adem en hartcoherentietechnieken.

Ik kon het dus jij kan het ook. Het is mijn missie om jou de tools te leren die kunnen voorkomen dat jij, net als ik, eerst door een diep dal moet.

Liefs,
Elly

Veelgestelde vragen

Hartcoherentie is een optimale staat van zijn. Het is een natuurlijke manier om je stressniveau te verminderen en je emoties en gevoelens te beïnvloeden. Het maakt gebruik van eenvoudige en bewezen effectieve adem- en hartcoherentie technieken. De mate van coherentie kan zichtbaar gemaakt worden door middel van biofeedback apparatuur.

Vergroting van je hartcoherentie zorgt ervoor dat je stressniveau verlaagt en je zelfregulerend vermogen vergroot. Dat wil zeggen dat je je emoties en gevoelens kunt beïnvloeden en daarmee je gedachten en gedrag.

Hartcoherentie is voor iedereen geschikt. De oefeningen zijn eenvoudig en altijd toepasbaar.

De adem- en hartcoherentie oefeningen vergroten je zelfbewustzijn. Je ontdekt hoe jij op spannende en stressvolle situaties reageert en hoe je jouw reactie door de eenvoudige oefeningen kunt veranderen.

Je ademhaling gaat vanzelf maar het is het ook enige onderdeel van het autonome zenuwstelsel dat je bewust kunt veranderen, dat is niet voor niets. Door middel van je bewuste ademhaling kun indirect alle andere systemen beïnvloeden. Hoe meer systemen er samenwerken hoe hoger de coherentie.

Jouw persoonlijke doelen zijn het uitgangspunt van de coaching. Het programma omvat 7 coachsessies waarin je wetenschappelijk onderbouwde en bewezen HeartMath technieken leert.

Die technieken zijn zeer effectief, eenvoudig en snel te leren. Je oefent uitgebreid met de emWave® of Inner BalanceTM biofeedback apparatuur. Je krijgt inzicht in de invloed van stress op jouw emoties, gedachten en prestaties. Je wordt je bewuster van jouw eigen stresspatronen en hoe je daar invloed op uit kunt oefenen.

Ja, individuele coaching kan online. Stuur mij een berichtje om de mogelijkheden te bespreken.

Het hart en het brein communiceren met elkaar. 80% van je interne communicatie gaat van je hart naar je brein. Samen communiceren ze naar de rest van ons lichaam.

Een onrustig hartritme, bijvoorbeeld door spanning of stress, stuurt de boodschap naar je brein dat je van slag bent. Vervolgens krijgt je lichaam dat signaal en voel je je gespannen, gestresst of slaap je slecht.

Onderzoek met 11,500 mensen heeft aangetoond dat het mentaal en emotioneel welzijn verbetert na het 6 tot 9 weken gebruiken van Hartcoherentie training van HeartMath.

+ 24% focus
+ 30% slaap
+ 38% rust
– 46% angst
– 48% vermoeidheid
– 56% depressiviteit

Je gemiddelde hartslag is, zoals de naam al zegt een gemiddelde. Een gemiddelde hartslag van zestig slagen per minuut wil niet zeggen dat je hart iedere seconde één keer slaat. De afstand tussen de verschillende hartslagen varieert. Dit noemen we de hartritmevariatie. Een gezond hart kan zo goed inspelen op de behoeften van het lichaam. Het hart slaat soms wat sneller en het andere moment weer wat trager.

Je Hartritmevariatie reflecteert je innerlijke staat. Voel je je angstig of gestrest dan is je hartritmevariatie chaotisch. Voel je je veilig en ontspannen dan in je hartritmevariatie meer coherent.

Door middel van je bewuste ademhaling kan je je hartritmevariatie ten positieve beïnvloeden. De inademing is de activatie van je lichaam en gaat je hart steeds iets sneller slaan. De uitademing is de ontspanning van je lichaam en gaat je hart steeds iets langzamer slaan. Als het versnellen en vertragen van je hartritme samenvalt met een rustige en diepe in- en de uitademing wordt je coherent. Zo kun je door middel van je bewuste ademhaling het signaal dat je hart naar je brein stuurt beïnvloeden en daarmee beïnvloed je de mate van samenwerking tussen verschillende delen van je brein.

  • Gevolgen van stress, herken stresssignalen, leer simpel nieuwe technieken, breng jezelf mentaal en emotioneel in topconditie.
  • Wat de gevolgen van stress op je lichaam en prestaties zijn en wat je daar aan kan doen.
  • Je stresssignalen herkennen en hoe je jezelf reset na een stressmoment.
  • Eenvoudige technieken waarmee je stressvolle situaties, groot en klein, beter kunt hanteren.
  • Hoe je jezelf mentaal en emotioneel in topconditie brengt.

Krijg controle over jouw stress​

5/5 beoordeling
5/5
''Het werkt gewoon! Ik voel me veel rustiger en reageer hierdoor veel meer ontspannen op mensen en gebeurtenissen in mijn leven.''
Jan
Intakegesprek
Individuele hartcoherentie coaching

Vul de onderstaande velden in en ik stuur je een bericht om een gesprek in te plannen.

Liefs, Elly