Leer mij kennen

Mijn naam is Elly van der Laan. Ik ben een jonger zusje en een grote zus. Ik ben de trotse moeder van twee grote knullen. Ik ben de partner van een lieve kunstenaar. Ik ben een gezellige vriendin met een luisterend oor. Ik ben een lachende boeddha. Ik ben een yogi. Ik ben yogadocent, ademcoach, hartcoherentiecoach, inspirator en motivator.

Ik ben gek op de zee, lachen, wijn, lekker eten en genieten. Ik ben dankbaar voor de ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt, de lessen die ik geleerd heb en nog mag leren. Ik ben nieuwsgierig naar al het moois dat het leven mij te bieden heeft.

Dit zijn allemaal rollen die ik vervul. Rollen die ik speel in het prachtige theater van het leven. Maar… Wie ben ik echt? Als ik alle laagjes van de ui af pel? Wat blijft er dan nog over? De Kern, het Zelf? En met welke woorden zou ik het Zelf kunnen omschrijven?

Is het Zelf wel met woorden te omschrijven? Dit vind ik interessante vragen om over na te denken. Ik merk dat ik, met het regelmatig uitvoeren van ademoefeningen, yogahoudingen en meditatie, mijn blik steeds beter naar binnen kan keren. Het zo fysiek en mentaal bezig zijn helpt mij om steeds een nieuw laagje van die ui af te pellen en dichter bij mijn kern te komen.

rsz_foto_3_mei

Het ontstaan van Uit Adem

Zoals bij vele van ons liep ook mijn leven niet altijd als vanzelf. Ik heb echter wel altijd geweten dat mijn leven mijn verantwoordelijkheid was. Ik wist altijd dat ik mensen en situaties niet kon veranderen. Dat ik alleen iets kon veranderen aan mezelf en mijn manier van reageren op wat er in mijn leven gebeurde. Dat ik daartoe niet altijd in staat was, betekende dat ik situaties moest accepteren zoals ze waren. Ik maakte er maar het beste van met de kennis die ik op dat moment had. En dat leverde mij veel stress op en kostte mij veel energie.

Toen ik een aantal jaren terug thuis kwam te zitten met ernstige fysieke en mentale klachten als gevolg van groot vitamine B12 tekort kon ik niet veel anders meer dan mezelf van mijn bed naar de bank slepen en weer terug. Uren lang heb ik op mijn bed gelegen. Oortjes in, luisterend naar meditatieve muziek en maar ademen. Langzaam en diep ademen. Uitademing langer dan de inademing. Ik genoot van de energie die ik dan door mijn lichaam voelde stromen. Ik genoot ervan dat mijn ademhaling dan rustig en diep was. Op het moment dat ik op stond en niet meer met mijn aandacht bij mijn adem was werd ik meteen weer kortademig.

Ik kon die energie en die rust in mijn adem, mijn lichaam en mijn hoofd niet vasthouden. Zo ging het ook met yoga. Ik was mijn fysieke kracht verloren en het was veel te druk in mijn hoofd maar als het mij gelukt was een paar yogahouding uit te voeren voelde ik ook hoe goed het mijn lichaam deed.

Ik weet wat het is als je hoofd niet meer werkt op de manier die je gewend bent, als je bijvoorbeeld niets meer kunt onthouden of je kunt jezelf helemaal niet meer concentreren.

Ik weet hoe het voelt als iedere beweging pijn doet en je geen kracht meer hebt om de trap op te lopen of zelfs maar een kop thee te zetten.

Maar ik weet ook hoe het is om uit het dal te klimmen. Dat de pijn ook weer uit mijn lichaam kan verdwijnen. Dat ik mijn energieniveau kan vergroten. Dat ik mijn gedachten weer kan focussen en mijn geheugen is verbeterd. Ik vind het fantastisch om te mogen ervaren dat mijn lichaam weer van mij is. Ik ben dankbaar dat ik heb geleerd dat hoe ik in het leven sta, hoe ik op het leven reageer, impact heeft op de kwaliteit van mijn leven.

Dat leerde ik doordat ik de verantwoordelijkheid nam voor mijn herstel. Ik had ervaren wat ademoefeningen en yogahoudingen voor mij konden doen, en met vallen en weer opstaan ben ik me er steeds meer in gaan verdiepen. Ik ervaarde wat een dagelijkse routine mij opleverde. In het begin deed ik uren over een paar oefeningen en houdingen. Ik leerde mijn lichaam te observeren, te voelen wat er op dat moment bij mij aanwezig was en wat mijn lichaam op dat moment nodig had.

Ik ondervond de prachtige kracht van de energie die ik via de ademoefeningen en de yogahoudingen tot me kon nemen en die mijn levensenergie liet stromen.

Ik heb veel geleerd over yoga, ademhaling en meditatie en iedere dag leer ik er wat bij. Yoga, ademhaling en meditatie bevorderen jouw ontwikkeling. Je leert voelen en observeren wat de oefeningen in en met jouw lichaam doen. Je leert je fysieke en mentale grenzen op te zoeken om ze zachtjes met liefde en aandacht te masseren en hiermee stimuleer je jouw ontwikkeling. Het is mijn missie om er zo veel mogelijk over te leren en mijn kennis met jullie te delen.

Ik ben iedere dag weer dankbaar dat ik heb mogen ontdekken wat een klein beetje aandacht voor mezelf kan opleveren. Zoveel meer rust en ruimte in mijn hoofd en lichaam, zoveel meer energie, zoveel meer focus en aandacht. Doordat ik de verbinding met mezelf heb kunnen vergroten werd de verbinding met alles en iedereen om me heen ook groter. Alle veranderingen die ik op de mat ervaar, neem ik mee mijn dagelijks leven in. Ik word iedere dag met een glimlach en zin in de dag wakker. Hoe mooi is dat! Mijn lichaam en hoofd en mijn leven zijn weer van mij. Wat een ongelooflijk cadeau geef ik mezelf op ieder moment dat ik tijd en aandacht aan mezelf schenk. En dat cadeau gun ik jou ook.

Ik gun jou een gelukkig, energierijk en veerkrachtig leven.

Liefs,
Elly

Icoon Liefde oranje